2018 – DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtajaksi Tapio Riihimäki

Kuva: Pekka Uotila

 
DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalia järjestävän DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtajaksi on valittu Tapio Riihimäki. Hän seuraa tehtävässä Ulla Bergströmiä, joka on siirtynyt kulttuurikeskus Stoan johtajaksi. Riihimäki aloittaa tehtävässään 19.12.2018.

Tapio Riihimäki (FM) on työskennellyt monipuolisesti suomalaisen elokuvakulttuurin parissa. Hän on tehnyt pitkän uran Kansallisessa audiovisuaalisessa instituutissa (KAVI) ja sen edeltäjässä Suomen elokuva-arkistossa, jossa hän on vuosien saatossa osallistunut muun muassa elokuvateatteri Orionin esitystoiminnan suunnitteluun ja toiminut Elonet-verkkopalvelun projektipäällikkönä. Lisäksi Riihimäki on toiminut aktiivisesti useissa kulttuurialan järjestöissä, mm. Filmihullu ry:n ja Dokumenttikilta ry:n toiminnanjohtajana. Riihimäen aikana Dokumenttikilta on panostanut vahvasti toimintansa profiilin korottamiseen ja kansainvälistymiseen.

”Riihimäki on intohimoisen kiinnostunut dokumenttielokuvasta sekä suomalaisen dokumenttielokuvakulttuurin kehittämisestä ja sen viemisestä kansainvälisesti eteenpäin”, kertoo DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n hallituksen puheenjohtaja John Webster. ”DocPoint saa toiminnanjohtajakseen henkilön, jonka koulutus, monipuoliset verkostot, kokemus järjestötoiminnan organisoimisesta, kulttuurirahoituksen hankinnasta, tapahtumajärjestämisestä ja jonka kansainväliset yhteydet palvelevat maan tärkeimmän dokumenttielokuvafestivaalin kehittämistä.”

”On hienoa päästä jatkamaan työtä elokuvien – ja erityisesti dokumenttielokuvien – parissa”, Tapio Riihimäki iloitsee. ”Dokumenttielokuvan mahdollisuudet ovat rajattomat. Ne ovat sekä maailmankuvamme muokkaajia että erinomaista viihdettä, niin arkipäivän luksusta kuin ainutlaatuisia tilaisuuksia nähdä maailmoihin, joihin meillä ei muuten olisi pääsyä. Olen innoissani mahdollisuudesta päästä kehittämään DocPoint-festivaalia ja yhdistyksen muita tapahtumia yhä merkittävämmäksi kokemukseksi yleisölleen yhdessä monipuolisesti lahjakkaan tiimin kanssa.”

18. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 28.1.–3.2.2019. Muita yhdistyksen järjestämiä tapahtumia ovat valtakunnallinen DOKKINO – Lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma, Doc Lounge Helsinki -klubitapahtuma sekä DocPoint IMPACT dokumenttielokuvan vaikuttavuustuottamisen tapahtumakokonaisuus.