2019 – Uusin silmin: opiskelijaelokuvien valintaraati esittäytyy

Uusin silmin -opiskelijasarjan elokuvia yhdistää avoimuus ja ihmisyyden käsittely. Seitsemän lyhytelokuvaa esitetään festivaalilla kaksi kertaa, keskiviikkona 30.1. klo 15:45 Kinopalatsissa ja lauantaina 2.2. klo 12:00 Maximissa. Sarjassa nähtävät elokuvat on valinnut kolmihenkinen raati:

Mina Laamo, dokumenttielokuvien tekijä (ohjaaja, käsikirjoittaja ja tuottaja)

”Dokumentaariset elokuvat tarjoavat parhaimmillaan mahdollisuuden nähdä ja kokea maailmaa toisin, oman kokemuksen ulkopuolelta. Erityisen tärkeää on säilyttää dokumentaarisen elokuvan monimuotoisuus sen kaikissa lajityypeissä. Pitää pyristellä irti ajatuksesta, että on olemassa oikea tapa tehdä ja ymmärtää elokuvia.”

Pia Andell, dokumenttielokuvien tekijä

”Tein ensimmäisen dokkarini vuonna 1992 eli 27 vuotta sitten. Sittemmin olen tehnyt niitä lisää. Olen tehnyt myös fiktioelokuvia, mutta sanon näin: Dokkarit ovat ruokaympyrä ja fiktiot karkkipäivä. Ensimmäinen on ihmiselle merkityksellisempi kuin jälkimmäinen.”

Laura Manninen, kirjailija

”Olen esikoiskirjailija ja viestinnän ammattilainen. Haaveilen hitaasta matkustamisesta, pidän maailmanparantamisesta ja opiskelen vuodesta toiseen venäjän alkeita. Dokumenttielokuvat ovat minulle ikkunoita ihmisyyteen.”

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *