DocPoint alkaa tänään! Tule mukaan elokuvalliselle matkalle maailman ympäri

Tässä avajaispäivän DocPoiminnat eli tärpit maanantaille 28.1.

Reetta Huhtasen odotettu AATOS JA AMINE avaa tänään 18. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalin. Seitsemänpäiväinen festivaali tuo Helsinkiin yhteensä 107 ajankohtaista dokumenttielokuvaa Suomesta ja maailmalta. Elokuvanäytösten ohella järjestetään Masterclass-tilaisuuksia, yhteiskunnallisia keskusteluja ja iltaklubeja.

Parin vuoden tauon jälkeen Bio Rex palaa festivaalin pääteatteriksi. Infotiskimme löytyy Bio Rexin 2. kerroksen lämpiöstä. Myös avajaiselokuva, Reetta Huhtasen ensimmäinen pitkä ohjaustyö AATOS JA AMINE, esitetään Bio Rexissä klo 19. Näytöksen alussa kuvaaja Marita Hällfors saa Apollo-elämäntyöpalkintonsa.
AATOS JA AMINE Bio Rex klo 19:00

Elokuvahurmokseen pääsee jo maanantaina iltapäivällä, sillä ensimmäiset näytökset starttaavat klo 17! Itiksessä on tarjolla demokratiakamppailua kongolaisittain elokuvassa KINSHASA MAKAMBO.
KINSHASA MAKAMBO Itis 5 klo 17:00

Kinopalatsissa on tarjolla elokuvallinen matka Kambodžhaan. Palkitun kambodžhalaisohjaaja Rithy Panhin GRAVES WITHOUT A NAME tuo henkilökohtaista näkökulmaa kansalliseen tragediaan.
GRAVES WITHOUT A NAME Kinopalatsi 1 klo 17:00

THE BALLAD OF SHIRLEY COLLINS on elokuva legendaarisesta artistista, Shirley Collinsista, jonka ura alkoi jo vuonna 1958. Kadotettuaan äänensä vuosikausiksi, upea artisti on tehnyt paluun tällä vuosituhannella. Kiinnostava vaihe artistin uran alussa on hänen matkansa mustan musiikin juurille Yhdysvaltain etelävaltioihin.
THE BALLAD OF SHIRLEY COLLINS ma 28.1. klo 18:45 Itis 5

Illan huipentaa italialaisohjaaja Martina Melillin koskettava ohjaustyö MY HOME, IN LIBYA. Ohjaaja tuo elokuvassa esiin kolonialismin, sodan ja siirtolaisuuden teemoja vaiettujen tarinoiden avulla. Melilli on paikalla näytöksessä ja vastaa elokuvan jälkeen yleisön kysymyksiin.
MY HOME, IN LIBYA Kinopalatsi 8 klo 20.30

Koko ohjelmisto aikatauluineen!

Vastaa

Sähköpostiosoitettasi ei julkaista. Pakolliset kentät on merkitty *