2019 – AATOS JA AMINE DocPointin katsojien suosikki ja kriitikon valinta

DocPointin yleisö ja kriitikon valinnan tehnyt Tue Steen Müller ovat yksimielisiä: katsojien suosikkiäänestyksen voittaja AATOS JA AMINE on myös kriitikon valinta!

Katsojien suosikki -äänestyksen on voittanut DocPointin avajaiselokuvana nähty ja festivaalin suosituimpiin elokuviin kuuluva AATOS JA AMINE. Reetta Huhtasen ohjaama elokuva tavoittaa ihmeen hienosti lapsen maagisen maailman. AATOS JA AMINE esitetään vielä kerran sunnuntaina 3.2. klo 14.45 Maximissa. Katsojat äänestivät suosikkinsa Kotimaisen esityssarjan teoksista festivaaliviikon aikana. Liput uusintanäytökseen ovat nyt myynnissä festivaalin verkkokaupassa ja lipunmyyntipisteissä. Yleisön suosikkielokuva saa P. Mutasen Elokuvakonepajan sponsoroiman rahapalkinnon sekä palan suomalaista ikimetsää.

Tämänvuotisen kriitikon valinnan tehnyt tanskalainen elokuva-alan moniottelija Tue Steen Müller kirjoittaa muun muassa filmkommentaren.dk -sivustolle. Myös Müllerin valinta on AATOS JA AMINE. Müller perustelee päätöstään: ”Elokuvantekijät ovat viisaasti tehneet teoksen, joka nostaa lapsuuden taianomaisuuden etualalle, kuin kommenttina poikia ympäröivästä maailmasta. Lopputulos on hurmaava! Näin me muistamme oman lapsuutemme, ja tällaista kaltaiseni isoisä näkee usein. Se antaa toivoa, eikö totta? Tämä elokuva tulee valloittamaan koko maailman.” Elokuvan ohjaaja Reetta Huhtanen ja tuottaja Hannu-Pekka Vitikainen saavat kriitikon valinta -kunniakirjan ja palan suomalaista ikimetsää.