2019 – Monimuotoiset yleisöt innostuivat DocPoint-festivaalista

18. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla vieraili seitsemän päivän aikana noin 29 000 kävijää. Sunnuntaina 3.2. päättyneen festivaalin katsotuin elokuva oli Christian Frein ohjaama GENESIS 2.0. DocPointin yleisöäänestyksen voitti Reetta Huhtasen AATOS JA AMINE, joka sai myös kriitikon valinta -tunnustuspalkinnon.

DocPoint-festivaalilla esitettiin yhteensä 107 elokuvaa yli 260 näytöksessä, joista joka viides oli loppuunmyyty. Festivaalin yhteydessä järjestetty lasten ja nuorten dokumenttielokuvatapahtuma DOKKINO keräsi noin 3 000 kävijää. ”Olen iloinen, että monimuotoinen festivaaliyleisö innostui jälleen dokumenttielokuvista”, DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n toiminnanjohtaja Tapio Riihimäki riemuitsee. ”Merkillepantavaa DocPoint-näytöksissä on hyvä henki ja lämmin tunnelma, jonka myös kansainväliset tekijävieraamme ovat tyytyväisinä huomanneet.”

Festivaaliviikon katsotuin elokuva oli GENESIS 2.0, ohjaaja Christian Frein häkellyttävä matka kloonauksen ja etiikan ytimeen. Muita festivaalin suosituimpia elokuvia olivat veden voimaa kuvaava AQUARELA, Donald Trumpin valtaannousua eri näkökulmista tutkivat OUR NEW PRESIDENT ja FAHRENHEIT 11/9 sekä runollinen CIELO, jonka kaikki neljä näytöstä olivat loppuunmyytyjä. Kotimaisista ensi-illoista eniten katsojia keräsivät Reetta Huhtasen AATOS JA AMINE sekä Arthur Franckin OLLIVER HAWK.

DocPointin yleisö ja kriitikon valinnan tehnyt tanskalainen elokuva-alan moniottelija Tue Steen Müller olivat yksimielisiä: katsojien suosikkiäänestyksen voittaja AATOS JA AMINE on myös kriitikon valinta. Müller perustelee päätöstään: ”Elokuvantekijät ovat viisaasti tehneet teoksen, joka nostaa lapsuuden taianomaisuuden etualalle, kuin kommenttina poikia ympäröivästä maailmasta. Lopputulos on hurmaava! Tämä elokuva tulee valloittamaan koko maailman.”

DocPoint kiittää yleisöään, yhteistyökumppaneita, kansainvälistä kuraattoriryhmää, elokuvantekijöitä, kotimaisen esityssarjan ja opiskelijasarjan raatia. Erityiskiitos yli sadalle, korvaamattomalle vapaaehtoisillemme, festivaali ei pyörisi ilman teitä!

Jos haluat antaa meille ruusuja tai risuja, otamme molemmat suurella kiitollisuudella vastaan! Kävijäkyselymme on nyt auki, kaikenlainen palaute on erittäin tervetullutta!

Nähdään jälleen ensi vuonna: 19. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaali järjestetään 27.1.–2.2.2020!