Elokuvan ilmoittaminen

Kotimaisen sarjan ja Uusin silmin -oppilastyösarjan elokuvien ilmoittaminen 18. DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalille on päättynyt!

Kiitämme kaikkia elokuvantekijöitä, tuotantoyhtiöitä ja levittäjiä, jotka lähettivät elokuvansa mukaan Kotimaiseen sarjaan sekä Uusin silmin -oppilastyösarjaan! Festivaalille valitut elokuvat on julkaistu festivaalin nettisivuilla 3.1.2019.

Kotimaiseen sekä Uusin silmin –oppilastyösarjaan valitut elokuvat esitetään 18. DocPoint-festivaalilla 28.1.–3.2.2019. Kansainvälisten esityssarjojen osalta DocPointissa ei ole avointa hakua. Vuoden 2019 festivaalille kansainvälisen ohjelmiston on koonnut kolmen asiantuntijan muodostama kansainvälinen kuraattoriryhmä.

Kotimaisten esityssarjojen elokuvat valitsi valintaraati, jonka puheenjohtajana toimii DocPoint-elokuvatapahtumat ry:n edustaja. Uusin silmin – New Finnish Visions -oppilastöiden sarjan valitsi sitä varten nimetty raati.

Elokuvavalinnoissa painotettiin luovaa ja elokuvallista toteutusta, ja mukaan otettiin vain dokumenttielokuvia. Kotimaiseen sarjaan hyväksyttiin vain kotimaisia ensi-iltoja. Ensi-iltavaatimusta oppilastyösarjassa ei ollut, mutta ensi-iltoja painotetaan. Kotimaiseen esityssarjaan ilmoitettujen elokuvien tuotantomaan tai merkittävä osatuotantomaan on oltava Suomi ja Uusin silmin -oppilastyösarjan elokuvat ovat suomalaisten oppilaitosten tuottamia.

Kaksivaiheinen ilmoittautuminen vuoden 2019 festivaalille oli käynnissä 31.5.2018-5.10.2018.  Ilmoittautuminen tapahtui Reelport-palvelun kautta (www.reelport.com). DocPoint – Helsingin dokumenttielokuvafestivaalilla ei ole avointa hakua kansainvälisten esityssarjojen osalta.

 

Lisätiedot:

Jaana Eskola
Tuotantokoordinaattori
Puh. 010 501 5776
Mob. +358 50 4558446
jaana.eskola (at) docpoint.info