Saavutettavuus

SALIEN SAAVUTETTAVUUS

Pyörätuolipaikkojen liput ja avustajapaikat sekä paikat kuvailutulkattuihin näytöksiin Savoy-teatterissa ostetaan varaamalla sähköpostitse: tickets(at)docpoint.info. Sähköpostitse tehdyn tilauksen voi maksaa verkossa sähköpostitse toimitettavalla maksulinkillä.

Huomioittehan, että pyörätuolipaikoilla ei ole tuoleja. Jos olet pyörätuolin käyttäjä, mutta haluat istua tuolilla, ostathan tavallisen lipun. Henkilökohtaisen avustajan paikka on maksuton, mutta se tulee varata etukäteen sähköpostitse (tickets(at)docpoint.info). Pyydämme tekemään avustajapaikkojen varauksen mahdollisimman ajoissa – festivaalin aikana emme voi taata lippuja saman päivän näytöksiin.

Lisätietoa lipuista ja varaukset: tickets(at)docpoint.info / 046 653 7583 (Huom. puhelinnumero on käytössä 21.1. alkaen ma-pe klo 12-18, festivaalin aikana ma-su 12-20.

Salikohtaiset saavutettavuustiedot:

BIO REX

4 x pyörätuolipaikka, 2 paikkaa salin molemmilla puolilla. 

Bio Rex -elokuvateatteri sijaitsee Lasipalatsin toisessa kerroksessa. Sisäänkäynti Ravintola Lasipalatsin hissillä, joka on käytössä ravintolan aukioloaikoina.

Ravintolan aukioloajat:
Ma 11-23
Ti – Pe 11-24
La 14-24
Su suljettu

HUOM. Ravintola Lasipalatsin aukioloaikojen ulkopuolella (lauantain 2.2. ensimmäinen näytös klo 13.00 sekä sunnuntain 3.2. näytökset) Korjaamo Kinon/DocPointin henkilökunta tulee hakemaan alaovelta (yhteystiedot katutasossa) ja saattaa hissillä Bio Rexiin 2. kerrokseen.

FINNKINO KINOPALATSI

Kinopalatsin salit sijaitsevat eri kerroksissa, kerrosten välillä pääsee liikkumaan hisseillä. Pyydäthän tarvittaessa apua Finnkinon henkilökunnalta.

FK KINOPALATSI 1

2 x pyörätuolipaikka
Pyörätuolipaikka rivillä 4

FK KINOPALATSI 5

1 x pyörätuolipaikka
Induktiosilmukka
Pyörätuolipaikka rivillä 10

FK KINOPALATSI 6

1 x pyörätuolipaikka
Induktiosilmukka
Pyörätuolipaikka rivillä 6

FK KINOPALATSI 7

1 x pyörätuolipaikka
Induktiosilmukka
Pyörätuolipaikka rivillä 10

FK KINOPALATSI 8

1 x pyörätuolipaikka
Induktiosilmukka
Pyörätuolipaikka rivillä 10

FK MAXIM

Lippukassalle pääsee pyörätuolilla suoraan pääsisäänkäynniltä. Kahden portaan nousun inva-wc:hen sekä salin 2 parvelle pääsee kulkemaan pyörätuolilla henkilökunnan asettaman luiskan avulla. Samalla tasolla on porrashissi, jolla pääsee salin 1 permannolle. Huom. hissi on tällä hetkellä epäkunnossa! Hissi ei kestä moottoroidun pyörätuolin painoa, joten pääsy saliin 1 ainoastaan kevyellä pyörätuolilla.

Valitettavasti Maximin baareihin/myymälöihin ei pääse pyörätuolilla, mutta mikäli avustajaa ei ole mukana, ostokset voi tehdä lippukassalla ja henkilökunta toimittaa tuotteet paikalle.

FK MAXIM 1

HUOM. Salin 1 porrashissi epäkunnossa, eli sali ei valitettavasti ole esteetön.

2 x pyörätuolipaikka. Huom! Tähän saliin ainoastaan kevyellä pyörätuolilla.
Sijainti permannon eturivissä.
Permannolla ei ole porrastusta. Parvella on reilu porrastus. Rivin 1 edessä on turvakaide, joka saattaa osua lyhyemmän asiakkaan näkökenttään.

FK MAXIM 2

2 x pyörätuolipaikka, sijainti parvekkeen eturivissä.
Permannolla riveillä 1-6 ei ole porrastusta. Rivillä 7 ja 8 on porrastus ja rivi 9 on samalla tasolla kuin rivi 8. Parvella on vain yksi rivi, jonka edessä on turvakaide, joka saattaa osua lyhyemmän asiakkaan näkökenttään.

FK ITIS sali 5

2 x pyörätuolipaikka, sijainti toiseksi ylimmällä rivillä.

FK ITIS IMAX

4 x pyörätuolipaikka, sijainti rivillä 1.

SAVOY

Taksi voi pysähtyä aivan Savoy-teatterin eteen. Savoy-teatterin sisäänkäynti on varustettu luiskalla.
Aulatiloissa on naulakko sekä lipunmyynti. Kumpaankin on esteetön kulku. Parvekkeelle pääsee vain portaita pitkin.
Pyörätuolipaikkoja on 4 ja ne sijaitsevat permannolla penkkirivien päädyissä.
Pyörätuolia käyttävän avustaja pääsee ilmaiseksi. ​​​​​​​Porrashissi, esteetön wc, induktiosilmukka.
Aulatiloista on porrashissi ravintolatiloihin, mutta ravintolaan pääsee esteettömästi permannon kautta esim. väliajalla. Mikäli tarvitset porrashissiä, pyydä vahtimestaria sitä käyttämään.

KINO REGINA/Oodi

Elokuvateatteri sijaitsee ensimmäisessä kerroksessa.
Asiointipisteessä on kiinteä induktiosilmukka.
Asiointipisteessä on opasteet eri tiloihin ja on käytetty liikkumista ohjaavaa pintamateriaalia.
Asiointipiste sijaitsee samassa kerroksessa kuin sisäänkäynti.
Asiointipisteen ovet eivät erotu selkeästi seinästä.
Asiointipisteessä on esteetön wc samassa kerroksessa kuin asiointipiste.
Sisäänkäynnin ovet ovat vaikeasti havaittavat. Oven ulkopuolella on riittävästi vapaata tilaa liikkumiselle esim. pyörätuolin kanssa. Ovi aukeaa automaattisesti liikkeentunnistimella.
Saattoliikenteen pysähtymispaikka sijaitsee sisäänkäynnin läheisyydessä (etäisyys enintään 5 metriä), josta sisäänkäynnille pääsee siirtymään sujuvasti.

KIASMA

3 x pyörätuolipaikka
Kiasma sijaitsee Helsingin keskustassa julkisen liikenteen asemien läheisyydessä. Liikkumisesteisten kävijöiden pysäköintipaikat sijaitsevat Kiasman ja pääpostin välissä. Ajoreitti kulkee Postitalon edestä kohti Sanomataloa.
Erityisryhmien taksit voivat tuoda asiakkaat Kiasman pääoville.
Kiasma on liikkumisesteetön. Kaikkiin kerroksiin pääsee hissillä. Ulko-ovissa ei ole automaattista avaajaa. Henkilökunta auttaa mielellään. Kiasma-teatterin katsomon ylätasanteelle on esteetön pääsy. 
Tele/induktiosilmukka löytyy kassalta ja teatterista.
Vaatesäilytyksestä voi tarvittaessa lainata pyörätuolin, rollaattorin, kävelykepin, kyynärsauvat sekä lastenrattaat tai rintarepun.
Esteettömät WC:t sijaitsevat ensimmäisessä ja viidennessä kerroksessa.
Henkilökohtaiset avustajat pääsevät ilmaiseksi Kiasmaan.
Opas- ja avustajakoirat ovat tervetulleita museoon.

ANDORRA

2 lisäpaikkaa kevyille pyörätuoleille käytävällä.
Elokuvasali sijaitsee Corona-baarin alakerrassa, alakertaan pääsee pyörätuolihissillä. Salissa on muutama porras, joiden yli pyörätuoli täytyy nostaa. Salin portaiden takia Andorra ei valitettavasti sovellu sähköpyörätuolin käyttäjille.

DUBROVNIK

Dubrovnik sijaitsee Corona-baarin alakerrassa, jonne pääsee pyörätuolihissillä. Dubrovnikissa ei ole kiinteitä istumapaikkoja.