Ohjelmisto

Seminaari: Tappaako digitalisaatio elokuvakritiikin? Näin kriitikko voi pärjätä some-aikakaudella

Tappaako digitalisaatio elokuvakritiikin? Näin kriitikko voi pärjätä some-aikakaudella

2010-luvulla on käyty jatkuvaa keskustelua elokuvakritiikon tulevaisuudesta. Suomessakin moni suuri media on karsinut tuntuvasti kritiikin saamaa tilaa.

Internet-aikakaudella sanotaan, että kuka vain voi olla kriitikko. Lisääntyvän kaupallisuuden paineen ja klikkikulttuurin keskellä ammattikirjoittajien täytyy paitsi säilyttää työnsä laatu myös perustella tarpeellisuutensa uusilla tavoilla.

Kriisitunnelmasta huolimatta internet on myös tarjonnut uusia mahdollisuuksia, joiden avulla kekseliäät kriitikot voivat määrittää ammattinsa uudella tavalla.

Suomen arvostelijain liiton elokuvajaoksen (SARV) ja Docpointin yhteistyössä järjestämässä keskustelutilaisuudessa pohditaan, miten elokuvakritiikki voi kohdata digitaalisen ajan tarjoamat haasteet ja mahdollisuudet.

Menestyneestä elokuva-kriitikon urasta nykyisessä mediaympäristössä alustaa Carmen Gray. Uudessa-Seelannissa varttunut ja Berliiniin asettunut Gray on kirjoittanut elokuvasta useisiin laatulehtiin, joihin kuuluvat The Guardian, The Observer, The New York Times, Sight & Sound, Screen International ja The Village Voice. Hän on myös toiminut Dazed & Confused -lehden elokuvasta vastaavana toimituspäällikkönä. Gray opettaa säännöllisesti aloittelevia elokuvakirjoittajia ympäri Eurooppaa.

Tilaisuus on tarkoitettu kaikille elokuvasta ja elokuvakirjoittamisesta kiinnostuneille.

TO 31.1. klo 16.00-18.00 Dubrovnik (Eerikinkatu 11), vapaa pääsy